Masturbácie, áno alebo radšej nie?!?

Aký je váš osobný názor na masturbáciu? Je vhodné, aby mladý človek prostredníctvom nej spoznával svoje telo a zoznamoval sa so svojou sexualitou?...

Masturbácie, áno alebo radšej nie?!?

Aký je váš osobný názor na masturbáciu? Je vhodné, aby mladý človek prostredníctvom nej spoznával svoje telo a zoznamoval sa so svojou sexualitou?

Komentáre

Katka - osobne si myslím, že je to len a len prospešné, veď ako má vedieť čo mu robí dobre, keď svoje telo nepozná? Samozrejme by to nemalo obmedzovať jeho bežný denný režim. Ako sa hovorí "všetko s mierou!"

očko - mam 42 rokov a pravidelny sex ale aj tak masturbujem denne. ano je masturbacia vhodna

Adula - myslím si,že nie je to nič zle.Ked ma niekto chut na sex a ma partnera ,tak ide za ním a uspokojí sa a ked partera nema tak nech sa uspokojí sam

ivko - Mam slabu erekciu tak mne je lepsia masturbacia

tigrik - ja tiez masturbujem obcas,ked mam chut na svojho partnera a nie je prave doma,tak proste si pomozem.

6 sekund - Chlapi vedia o com hovoria...ruka je ruka! :)

Weronka - Je to velmi príjemné a mne osobne sa to páči!:D

Martin - Taky dobry sexik s partnerkou je super a aj ked pri tom zazivam vacsi orgazmus ako inokedy, aj tak si obcas zamasturbujem. Je to hlavne v pripade, ked niesme dlhsie spolu. Ked som bol single, tak som masturboval pravidelne, takze je to uplne normalna a prirodzena vec, ba dokonca by som povedal, ze potrebna na to aby sa clovek dobre spoznal aj zo sexualneho hladiska.

Vavika - Masturbujem veľmi rada a podľa mňa je to viac než vhodné! :-)

deko33 - mam 23 rokov a masturbujem velmi casto.myslim si ze je to skvela vec. Sice mam priatelku ale ...

StB - Masturbácia sa vyskytuje už u detí,telo vtedy vníma fyzické dráždenia, ktoré, aj keď si ich dieťa neuvedomuje, prinášajú telu zvláštny uspokojivý pocit. Tento fakt napovedá, že sexuálne sa začíname správať už v útlom detstve. Teda masturbácia je niečo, čím nielen uspokojujeme našu prirodzenú potrebu - uspokojenie hormónov ale aj spoznávanie samého seba ako osobnosti so svojim pohlavím. Je tu ešte aj zdravotné pozitívum:mužská masturbácia vyvoláva tiež činnosť prostaty, čím sa eliminujú jej rôzne patologické procesy v pokročilejšom veku.

lehtonen - je to fajne

michal - masturbacia je velmi dobra :)

Rasto - Kto hovorí že nemastrubuje tak klame prave ten si najviac to robi,ved je to normalna vec.

erik_gresko - masturbacia je super vec mam len 12 a sex nemozem a tak mi staci honit si :D

jaja - ja si ju šuchám o paplón a to mi stačí..uspokojuje to moje potreby a dôležitá je aj predstava pri masturbácii podľa mňa..bez toho to nejde

romantika - no Rasto ty by si mi asi neveril ale ja som to nerobila, no môj druhý muž ma to ide asi pomaly naučiť lebo ho to vzrušuje, netvrdim že to nie je príjemné no veľmi sa mi to nepáči.......a StB ano už deti spoznávajú svoje telo v rátane svojich intímností no dospelý človek už tomu rozumie a s trochou vôľe sa vie ovládať nie sme predsa zvieratká ktoré svoju ako ty píšeš prirodzenú potrebu robia pudovo......sme ľudia nie zvieratká...

fešák - Neni nad dobre vyhonene pero, to jiste potvrdi kazda zena po sve vecerni masturbaci.

Simus - ja si myslim,že to nie je nič zlé...ba praim uzastne potom mozem lepsie partnera ,,usmernit" ako akde to mam najradsej... a radsej sa ,,urobit" ako napriklad behat za inym v case nepritomnosti parnera..4x na den dosiahnu orgazzmus..hned sa lepsie dycha aj sa mi viac dari :P amysim si, ze u chlapov tak isto...hoc sex je sex resp. milovanie..., ale ja si myslim ze maturbacia patri k zivotu a kto hovori, ze to nerobi bud klame, alebo nevie o co prichadza :P

myska hryzka - ano masturbaciaje uplne v pohodedokonca si myslim ze je toaj posilnovanie svalov panvovehoaj inych inak velmi prijemna cinost:-)

Badabong - mam dost casto takmer denne sex s priatelkou ale aj tak masturbujem neviem je to fajn ale obcas ma napadne ze ci je to preto ze mi sex nestaci sam neviem.

jojino525 - čo sa tíka sexualného uspokojenia,neni pekné ked si to robýme sami toje vidieť že nevieme ovládať svoje sexu..potreby . preto sú na to dvaja jeden druhému si robia dobre čo sa týka toho sebaovládania tak dosť na to v plívajú myšlienky ked človek mysli na to tak ma chuťe ked nemysli na to tak nema sex..chuťe treba sa to naučiť ovládať ,dá sa to čo sa týka masturbácie .masturbácia je po správnosťi nepekná.

jojino525 - tak podľa možnosťi masturbácia nie radšej to robyť spartnerkou(rom.a smutné je ked sito niekto robý ešťe po sexe.a čo je na tom pravdy že ženy sú na tom lepšie o proťi mužom čo sa tíka sebaovládania to vedia len oni.

jojino525 - poznam takích čo si to tiež robyli mastur... a neskôr sa naučili ovládať svoje sex.potreby a radšej si nájdu na to partnera či partnerku. ja som si to robyl ťiež lebo nemam dievča lebo som si nenašiel . robyl som si to často povedal som si dosť musim sa nučiť sebaovládaniu a darí sa mi to som na tom lepšie reku radšej to budem robyť s partnerkou,masturbácia je hriech.starý a nový zákon BIBLIA prečitaj ťe si

Tomculo - Mavam sex ale doprajem si aj masturbaciu. Ked dlhsie nieco z toho nemam nedokazem sa sustredit a myslim stale len na to iste. Je to predsa ludske tak sa nie je za co hanbit. Vrelo doporucujem ;)

Tiby 355 - No tak to je velka hanba ked si ho niekto masturbuje ešťe aj po sexe. To im akože nestači ten v zrušujúci ženský pohlavní orgán,? Nechápem tíchto ludi. Lebo mne stači pohlavny stik ,či orgazmus, a podobne.

Ludovít-Nitra - Mám síce už cez 50 rokov, ale snažím sa masturbovať 3 krát do týždňa.myslím,že to zvýšim na viac.Je to príjemné, a nezamoruje sa organizmus škodlivinamy.Ak by som mal partnerku, čo momentálne nemám, snažil by som sa o skoro denné súloženie, hlavne ráno.Inak za krásne považujem milovanie zo zadu v stoji aj v leže samozrejme, vtedy je to ale obtižnejšie.O niečo.

DEŽo - -keď sa rozhodneme robíme si to navzájom, verte má to niečo do seba po prípade sa naseba pozeráme a robíme si to sami!!!

Barbie - Mám 12 a strašne ma priťahuje masturbácia mám to skúsiť?? A ako??

lilka - Barbie skus to ja som to skusila a mam tiez 12. masturbujem od 9 rokov. je to super. len sibud lahnz a bo sed a bo si suchaj ovankus abo rukou... fakt skus to... ak to urobis daj wediet

Jano - Aj po sexe masturbujem,je to velmi dobré.

Ján - Masturbujem pred sexsom s partnerkou a potom dlho sňou vydržím.

mato - ja masturbujem pred aj po sexe

ok - patri to k normalnemu zivotu, prirodzeny prejav.....nic na tom nie je zvlastne, neviem, preco by si to mal niekto zakazovat....................

Jerdo3 - Masturbuvať ako masturbuvať ale vravim gule by som rozkopal tomu kto by si to robyl pred malimi deťmi poslal by som ho do PI......

viktorka - Podla mna je masturbacia uplne vhodna,clovek spoznava tak sameho seba a zaroven ziskava mensie skusenosti zo sexuality. Ja sama niekolko krat do tyzdna masturbujem a je to velmi prijemne.

anonym - jasne ze ano

tajní - cel by som sa o tejto téme porozprávať z niakou babou.moj nick je dorian44

oba - Ja vravím nie. Preco by to malo patrit k normalnemu zivotu? Ako tym spoznava seba? Prirodzeny prejav? To ste kde nabrali? :-))) To su take argumenty ako "vyskusajme to nech vieme o com to je" Potom si pichni aj herak, nech sa lepsie spoznas. :-) A pausalizovat ze to robi kazdy je tiez na smiech. Sexualne tuzby su prirodzene, ale ako to uz niekto pisal vyssie, nie sme vierzta a musime sa ovladat.

Andy - Ja masturbujem asi tak raz tyzdenne je to dobre na uvolnenie sa ked je človek daleko od priatelky a inak je to prijemne.

Ta vy ste smiesny - tak toto ma dostalo : ja mastubujem aj pred aj po sexe :) tak naco mas ten sex :D :D jan: a tie akoze 12 deti to su tu uchilaci co :)...fuj..ako...a toto s tym 9 rokmi to akoze brutal...

maťko - no vacsina komentov a nazorov sa mi paci :) tiez si myslim ze masturbacia je uplne normalná uz od detstva..tak neviem prečo niekomu to pride uchylne ked to robia uz deti..je to uplne prirodzene a myslim ze kazdy by si to mal robit tolko, kolko potrebuje..a chce..je to velmi zdrave a prospesne..hlavne ked neni alebo nemoze byt sex!!uchylne je to vtedy ked daky uchyl obtazuje deti

levela - ja by som ani nechcela masturbovat, radsej mam milovanie s priatelom, ale co mam robit ked to potrebujem viac ako on? jemu staci raz za tyzden sa milovat, ja by som to chcela kazdy den aj dva krat... mam za to trpiet? alebo kaslat na lasku a najst si popritom ineho? nie..tak preto masturbujem..lebo je to nadherne..a nejde o pudy ale o tuzbu..

jozef - ja masturbujem vždy ,pri každej priležitosti, natom nieje nič zle!!!!!!!!

mato - Mam 12 a masturbujem každý den :))

Feďo - Co to je masturbacia?

Šana - Ahoj Feďo prid a ja ti to vysvetlim za 50€ ...

Pipik - Šaňa čau dohodneme sa ? :D

OUUUH GOD - Levela tak toto je moc :D Ešte som nevidel chlapa čo by nehcel sexovat ked ma nažhavenú priaťeľku :D ale k téme... podľa man je masturbácia prospešná tiež... ale treba experimentovať (pre uchylov nie že mastrubujete tak že šukáte koláče a kokotiny :D ) Treba menit pravá ľavá ruka a polohy a podoby masturbácie :D

Miša - No tak musím sa priznaž že bez masturbovania by som asi neprežila. Hlavne keď partner nie je doma a je to príjemné spestresnie dlhých večerov. A taktiež aspoň viem povedať partnerovi pri sexe čo sa mi páči a čo nie .. :)

julo - ten Fedo je asi riadne zakomplexovany verici D E BI L

julo - mato mas pravdu,od toho este nik nezomrel.

Pravidlá diskusie

Prosíme všetkých užívateľov, aby do komentárov nevkladali vulgarizmy, nadávky alebo iné výrazy urážajúce iných užívateľov. Všetky nevhodné príspevky budú administrátorom vymazané.

Ďalej všetkých užívateľov prosíme, aby do komentárov nevkladali html kód alebo iné špeciálne značky. Html kód je automaticky dekódovaný takže sa bude zobrazovať ako normálny text, ktorý bude následne administrátorom vymazaný.

Nakupujte erotické pomôcky v sexshope.
Vitajte vo svete erotických pomôcok! Nakupujte erotické pomôcky v sexshope www.najlacnejsisexshop.sk